Tele2 Sweden, Commercial Business, CMPD LE

Tele2 är ett internationellt bolag med helhetslösningar inom IT och telekom till företag, privatpersoner och organisationer där lösningarna ska bidra till utveckling av effektivitet, relationer och affärer. Vi har utmanaranda i vårt DNA. Vi utmanar våra konkurrenter och marknaden förstås, men framförallt oss själva. Vi verkar på en marknad som ständigt växer och förändras. Våra kunder vill ständigt ha nya och bättre lösningar vilket ställer höga krav på oss. Självklart vill vi möta dessa krav, därför blir hur vi arbetar och vilka vi är vår nyckel till framgång.

Tele2s arbetssätt präglas av ansvar, öppenhet och prestigelöshet. Vi drivs av snabbhet, kvalitet och att alltid ha kundernas bästa för ögonen. Det gör att alla våra anställda kan och förväntas bidra till vårt övergripande mål: Att vara bäst på att skapa värde för kunderna.

Nu söker vi en Lösningsarkitekt inom UC som vill arbeta i teknikens framkant och följa med på resan att utmana vad som är möjligt.

Det här är jobbet...

Tele2 erbjuder kundanpassade UC-applikationer till företagskunder och vårt team tillhör konsultorganisationen för just dessa lösningar. Vi har en stark lokal närvaro inom tal, data och bild i Norden, där vår målmarknad är kommunikationsintensiva kunder med höga krav på kommunikationslösningar. Du kommer därför få möjlighet att arbeta i framkant inom området i strävan att förverkliga deras behov och lite mer.

Vår vision är att vara nummer ett på företagsmarknaden i Sverige. Inte störst, men bäst. Du kommer ha en betydande roll i denna ambition genom att driva och ansvara för både konsultativa och tekniska faser i projekten. Du kommer:

 • i nära samarbete med kund, ta fram lösningar till både nya och befintliga företagskunder
 • samarbeta med andra avdelningar och leda och koordinera det tekniska implementeringsarbetet
 • bedriva förstudier och workshops för att förstå kundens behov och översätta denna till en lösning
 • det kommer även finnas möjlighet att föreläsa kring specialistområdet

Det här är vad du har...

Kvalifikationer:

 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom något eller flera av följande områden: UC-plattformar Contact center Video Skype for business Kunskaper i TCP/IP, VoIP och SIP
 • Erfarenhet av att skriva rapporter och förstudier
 • Goda kunskaper i Engelska, både tal och skrift
 • B-körkort

Följande är meriterande men inte ett krav:

 • Programmeringskunskaper inom .net och Java
 • Kunskap inom voice-xml och/eller pbx-teknik samt Microsoft Server och SQL

Personliga egenskaper:

I funktionen som konsult är det en viktig del i rollen att förvalta och utveckla företagets kundrelationer. Vi söker därför dig som är:

 • Lyhörd för kundens verksamhet och behov och förmåga att guida dem i rätt riktning för att uppnå dessa
 • Du är kommunikativ och har ett rådgivande förhållningssätt
 • Du är självgående och uppskattar ett kreativt arbete
 • Du är resultatorienterad, organiserad och noggrann även i stressade perioder

Det här är vad Tele2 kan ge dig…

… en plats i en flexibel, prestigelös organisation som präglas av stark teamkänsla, högt engagemang och mycket glädje där din kompetens kommer att göra skillnad.

… stora möjligheter till spännande karriärvägar inom Tele2. Hos oss ligger din framtid i dina egna händer. Vi ger dig chansen att utvecklas genom interna utbildningar och vidareutvecklingsprogram.

… Vi tar hand om dig, både i din roll på företaget, men även utanför. Hos oss finns möjligheten till ett flexibelt arbete och förmåner som rör hälsa, föräldralön och pension.

  Placeringsort: Stockholm, Göteborg, Malmö eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Enligt överenskommelse
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/271
Publicerat 2017-08-17
Sista ansökningsdag 2017-09-30

Tilbake til ledige stillinger